Lediga tjänster

Handledare/Coach till Yalla Rinkeby

Samordningsförbundet Stockholm stad söker nu en handledare/coach till Yalla Rinkeby. Arbetar du kanske på Arbetsförmedlingen, socialtjänsten eller som jobbcoach inom kommunen och vill prova på något nytt under hösten 2019? Har du ett brinnande engagemang för jämställdhets- och integrationsfrågor samt social hållbarhet? Då ska du söka denna tjänst!

Om Yalla Rinkeby

Yalla Rinkeby är ett arbetsintegrerat socialt företag med målsättningen att ge ökade förutsättningar till arbete och förbättrad livskvalitet för framförallt kvinnor med utländsk bakgrund som har vissa eller betydande svårigheter att etablera sig på arbetsmarknaden. Föreningen har en affärsidé som står på två ben. Det ena är hemlagad mat av hög kvalitet inspirerad av kulturer och kunskaper inom traditionell matlagning som de arbetstränande kvinnorna har. Det andra, en plats som stärker utlandsfödda kvinnors kompetens och självkänsla. Målet är att kvinnorna efter arbetsträningens slut ska få arbete, närma sig arbetsmarknaden väsentligt och ha möjlighet att studera eller starta eget.
Yalla Rinkeby driver idag framgångsrikt catering, café och konferensverksamhet och denna affärsdrivande verksamhet gör att vi även kan erbjuda arbetsträningsplatser för vår målgrupp. Yalla Rinkeby bedriver samtidigt ett projekt, Yalla Rinkeby 2.0, som är finansierat av Tillväxtverket. Syftet med projektet är huvudsakligen att förbättra kvalitén i verksamheten för att främja integration och sysselsättning för målgruppen utlandsfödda kvinnor och ge deltagare på Yalla Rinkeby mer kunskap och större möjligheter att komma ut på arbetsmarknaden.
Utöver deltagarperspektivet ska denna satsning stärka Yalla Rinkeby som ASF. Projektet kommer att arbeta med målet att stärka vår affärsmodell och vårt syfte att stärka utlandsfödda kvinnor. Inom ramen för projektet jobbar vi kontinuerligt med att skapa nya samarbeten och utvidga nätverk för att skapa fler arbetstillfällen för våra deltager tillsammans med andra aktörer.

Samordningsförbundet Stockholm stad söker nu en handledare/coach

Vi söker dig som vill arbeta med att hjälpa personer vidare i karriären genom matchning mot arbete eller studier. I din roll som handledare kommer du att arbeta tätt med verksamhetsledaren och den köksansvarige på Yalla Rinkeby. Det är därför viktigt att du brinner för frågan som vi driver och att du vill vara delaktig i att forma och utveckla verksamheten tillsammans med oss!
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du har förmågan att sprida hopp och en god stämning i ett team som består av individer med olika erfarenheter, förutsättningar och personligheter. Du har ett coachande förhållningssätt, är en god lyssnare och tycker om att inspirera och motivera människor. För oss är det också viktigt att du är en lagspelare.

Du tar egna initiativ och är van att arbeta självständigt och lösningsorienterat. Du ser positivt på att dela med dig av din kunskap och känner dig därmed bekväm med att lära upp en deltagare som får följa dig i ditt arbete.

Vidare ser vi att du kan kommunicera tydligt på svenska, både i tal och skrift.

Arbetsuppgifter

– Deltagarstöd och handledning
– Framtagning av individuella handlingsplaner tillsammans med deltagaren
– Deltagaruppföljningar och dokumentation
– Kontakt med deltagarnas handläggare vid behov
– Behjälplig i samband med myndighetskontakt och övriga frågor/behov som
deltagaren har.
– Närvara vid rekryteringsträffar och vid möten med deltagare och potentiella
arbetsgivare
– Stötta verksamhetsledaren i rekrytering av nya deltagare och i den avslutande fasen
– Återrapportera till verksamhetsledaren
– Ta emot studiebesök

Kvalifikationer

– Du har idag en anställning inom Stockholm Stad, Arbetsförmedlingen eller inom Region Stockholm
– Erfarenhet av arbete med målgruppen för Yalla Rinkeby
– God datorvana

Meriterande

– Examen inom beteendevetenskap//socialt arbete//psykologi
– Arbetat med systemet SUS (Sektorsövergripande system för uppföljning av samverkan och finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet), är ett system för att följa upp resultaten av samverkan och finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet.
– Det är meriterande om du kan tala andra språk utöver svenska och engelska.

Övrigt:

Samordningsförbundet Stockholm stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Anställningsform: Du blir utlånad från din ordinarie arbetsgivare året ut med stor sannolikhet till förlängning fram till sommaren 2021.

Tjänstens omfattning: 100%.
Placering: Yalla Rinkeby. Yalla Rinkeby finns i ett vackert hus från 1800- talet i Rinkeby på Degerbygränd 2, 163 72 Spånga.
Lön: Enligt gällande avtal
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse
Ansökan: Intervjuer sker löpande och tillträde sker snarast, skicka därför in din ansökan omgående. Dock senast 2019-06-30. Bifoga CV och ett ansökningsbrev.
Vi tar emot er ansökan via e-post: info.finsam@stockholm.se

Har du frågor som rör arbetsrollen vänligen kontakta:
Aleksandra Wasso Hägglund, Verksamhetsledare
Yalla Rinkeby Ekonomisk förening
aleksandra@yallarinkeby.se

Har du frågor som rör anställningen vänligen kontakta:

Helena Haapala, samordnare
Samordningsförbundet Stockholms stad
helena.haapala@stockholm.se
tel. 08-50849181

Tillbaka till toppen

FINSAM i Stockholms medlemmar: