Hur arbetar vi i projektet?
Vi fungerar som ett kompletterade stöd till ordinarie verksamheter inom BUP Intensiv öppenvård, vuxenpsykiatrin där vi utgår från Mottagningen Unga Vuxna i Globen och Mottagning för tvångssyndrom i Alvik och Stockholm stad. Eftersom det kan vara svårt att ta sig fram inom psykiatrin och hitta rätt inom kommunen finns vi som stöd tills du hittar rätt väg.
Vi utgår från din egen önskan om vilken väg du vill gå för att bli mer delaktig i samhället och få ett självständigt liv.
När du kommer till oss i projektet kartlägger vad som tidigare gjorts och hur ditt nätverk ser ut. Tillsammans utforskar vi vägar mot dina mål.
Vi kan följa med dig på studiebesök och vara ett stöd för dig när du vill testa något nytt och finns kvar som stöd till dess att du känner dig trygg med dina nya kontakter.
Våra metoder/kompetenser
I teamet har vi olika kompetenser utifrån våra professioner och organisationer. I teamet finns psykosocial, arbetsterapeutiskt, psykiatrisk och psykoterapeutisk kompetens. Vi har erfarenhet från BUP, Vuxenpsykiatrin, Arbetsmarknadsfrågor och Socialtjänst.
Vi har återhämtningsperspektivet som utgångspunkt och vill stötta dig att få mer makt över ditt liv och din process mot ett självständigt liv. Genom det perspektivet är vår förhoppning att kunna bidra med hopp inför framtiden.
Vad händer när vi får kontakt?
Vi tar kontakt med dig via telefon eller tillsammans med nuvarande kontakt inom psykiatrin eller Stockholms stad om du har en sådan. Vid ett första möte får du veta mer om projektet och vilket stöd vi kan erbjuda. Om det är intressant för dig och du vill ingå i projektet, har vi en period där vi lär känna varandra. Tillsammans utforskar vi dina förmågor, drömmar, önskemål och behov och försöker hitta rätt stödinsats i samhället
Hur vi arbetar med jämställdhet, tillgänglighet och icke-diskriminering
Vi vill att det ska vara lätt att få stöd av oss och vi arbetar aktivt med att synliggöra vår insats även i områden där det traditionellt inte är lika många som får stöd genom insatser via Samorningsförbundet. Vi lägger just nu mycket krut på att marknadsföra oss och visa på att vi är en insats med förmåga och vilja att möte faktiska behov som finna bland unga/unga vuxna. Vi har ingen färdig lösning ännu, men vill under projektresans gång hitta ett arbetssätt och ett förhållningssätt som gör att alla som skulle dra nytta av vårt stöd, ska känna att vi finns till även för dem.